Spår fortsatt vekst i flere år for golfen

av Trøndergolf

Golf-Norge har fått 20.000 flere medlemmer i år. – Korona er ikke hele forklaringen. Det er starten på en ny og sunnere opptur, tror banesjefene, som investerer i anleggene igjen, skriver norskgolf.no

På sine tre tiår i golfbransjen har Ådne Stensland vært med å bygge opp 12 baner i Norge, deriblant Bodø, Kvitfjell, Hvaler, Haugesund og Sandnes. På det meste driftet selskapet hans, Golf Management AS, så mange som åtte av anleggene. 

– Jeg har levd med golfen i 30 år, og aldri opplevd at det plutselig snur etter et godt år. Trendene kommer i lengre bølger. Nå strømmer de unge voksne til golfen, og det er store pensjonistkull i vente. 

– Jeg er helt sikker på at vi fortsatt vil se en økning i medlemstallene, minimum i to-tre år framover, sier Stensland på telefonen fra Sandnes.

Starten på en ny opptur så vi allerede i fjor, før koronaen slo inn.

Det er desember. Utenfor vinduene i Bærheim Golfpark er banen fortsatt grønn, åpen og fullbooket hver eneste dag. 

Med over 1500 medlemmer var Sandnes GK allerede en stor klubb ved årets inngang. Likevel har de fått nær 500 nye medlemmer i 2020, en økning på over 30 prosent.

– Vi har lenge satset tungt på Veien til Golf, og markedsfører våre rimelige kurs for flere hundre tusen i året. Starten på en ny opptur så vi allerede i fjor, før koronaen slo inn, poengterer Stensland.

Hver eneste uke har de tatt imot 20 nye kursdeltagere i år. Mange har meldt seg inn i Sandnes, men også omkringliggende klubber. 

– Jeg ble selv rekruttert i den første golfboomen på 90-tallet. Den andre oppturen varte fram til toppåret i 2009, men siden har det gått nedover. Jeg tror vi ser starten på en ny trend.

Les hele saken hos norskgolf.no

Kanskje du vil like disse også