Norsk Golfs rapport fra Midt Norsk

av Trøndergolf

Midt Norsk gikk av stabelen sist helg og norsk golf var på plass og laget en flott reportasje fra turneringen.

Reportasjen tar for seg vinneren Mathias Nielsen som med fremgangen på golfbanen står mellom et spennende valg da både fotball og golf er idretter han hevder seg godt i.

19-åringen vant samtlige fire runder, og satte samtidig rekord for beste totalscore (-12) i den årlige turneringa som spilles på Trondheim, Stiklestad, Byneset og Stjørdal golfklubber.

– Det var kult. Jeg imponerte meg selv. Jeg syns jeg burde levert bedre på Stiklestad, men forholdene var litt shabby, så egentlig er jeg veldig fornøyd med scoren, sier Nielsen til Norsk golf.

– Ettersom du var tittelforsvarer, var det noe annet enn seier som telte?

– Nei, det var det ikke. Det handlet om å vinne, og om å slå Sigurd Aune. Vi trener mye sammen og har mye rivalisering. Han har vært i norgestoppen som junior, og er en veldig god golfer. Så det er alltid kult å slå ham.

Mathias Nielsen vant midtnorsk mesterskap for andre år på rad. (Foto: Erik Eikebrokk)

Golf foran fotball

Nielsen har i flere år vært regnet som en talentfull fotballspiller, og signerte før denne sesongen a-lagskontrakt med Ranheim, som i fjor rykket ned fra Eliteserien. Før denne sesongen ble han lånt ut til Nardo på nivå tre, men han sier til Norsk golf at fotballsatsinga nå er trappet ned.

– Jeg vil ikke si lagt opp, men jeg har i hvert fall tatt det ned et par nivå. Nå skal jeg prøve å legge ned litt mer innsats i golfen, så får vi se hvor langt jeg kan ta det.

– Hva er årsaken til dette plutselige skiftet?

– Denne sesongen har vært litt skadeprega og etter litt konfrontasjoner med trener og lag, førte det til den beslutninga. Nå syns jeg golfen er litt artigere enn fotball, og jeg regner med det blir slik de neste årene.

Mer profesjonell

Etter seieren sier Nielsen at han ikke nødvendigvis spiller mer golf enn før, men at treninga har blitt bedre og mer systematisk.

– I sommer har det vært litt mer golf på grunn av nm, midtnorsk og forskjellige turneringer jeg har spilt. Mengden golf har nok vært den samme som før, men jeg trener mer systematisk på det jeg er dårlig på, i stedet for å bare gå rundt og spille ni hull. Det er mer profesjonelt. Jeg trener mer sving, mer putting, trener mer på å bli bedre på de spesifikke tingene jeg må bli bedre på. Det er for å bli en bedre golfspiller rett og slett.

Jens Petter Gresseth endte på tredjeplass. Her putter han på hull 12 på Stjørdal. (Foto: Erik Eikebrokk)

– Hjelper det?

– Ja, det merker jeg godt. Putteren er bedre. Jeg slår lengre. Jeg slår rettere. Alt er ti prosent bedre enn i fjor, vil jeg si.

– Hva er neste mål nå?

– Jeg har veldig lyst til å spille siste norgescupen på Hauger, og klubbmesterskapet. Vi får se hvordan vinteren blir med mer aktiv golftrening enn før. Så får vi se hva neste sesong vinter, og hvordan jeg ligger an i forhold til norsktoppen. Jeg har satt meg et mål om å være på et habilt nivå i enten fotball eller golf før jeg blir 25 år.

– Men akkurat nå tyder det på at det blir i golf?

– Ja, akkurat nå ser det slik ut. Nå er det nok 80/20, vil jeg si.

Med en rekordscore på -12 vant Nielsen med tolv slags margin ned til klubbkamerat Aune. Jens Petter Gresseth tok tredjeplassen (+19).

Les hele reportasjen på norskgolf.no

PS! Alle bilder fra norsk golf og Erik Eikebrokk

Kanskje du vil like disse også