– Bør man spille banene kortere?

av Trøndergolf

Magnus Sveen er redaktør for norskgolf.no og slår nå et slag for kortere baner! Ikke at man skal gjøre om banene, men at det må bli mer akseptert å spille banen kortere og at flere må gjøre det!

Si at du har 20 i handicap. Du er mann, 35 år, og slår en god drive ca 200 meter. Synes du golf er morsomst hvis du gjør birdie eller bogey? Det er det handler om.

De aller fleste har et langt jern eller en hybrid/wood inn på andreslaget på et par 4-hull, og det er så godt som ingen som når greenen på et par 5 på to slag.

Hvorfor gidder vi?

Jeg har flere ganger hevet stemmen og sagt at de fleste av oss spiller banene for lange. Men oppfordringen om å «tee it forward» blir sjelden plukket opp. Fremdeles går menn på 50+ fra «gul tee», og har firerjern inn på andreslagene på par 4-hull. Når de i stedet kunne pegget opp 30 meter lenger frem og hatt et åtterjern inn til greenen i stedet.

Det er noe med stoltheten som gjør at det tydeligvis sitter langt inne å gå frem til neste utslagssted. Den må vi legge vekk. Eksperimentet vi gjorde med Espen Kofstad i fjor høst, der jeg spilte på Espens utslag, og han spilte på mine, viste hvor mye lengden har å si, og hvor mye enklere golfen blir når man har kortere slag inn til greenen.

Konklusjonen var at jeg skal spille fra et teested lenger frem. Og jeg vil gjerne få med meg flere. Hvis jeg, med åtte i handicap, kan legge vekk stoltheten og spille kortere baner, kan alle gjøre det.

Tydelig tale fra en som har lang fartstid i norsk golf, og videre tar han også opp hva man bør gjøre for kvinnegolfen der utfordringene med banene er ennå større. Les hele innlegget på norskgolf.no her.

Kanskje du vil like disse også