Knyken Golf – En vill, men realistisk ide

av Trøndergolf
2 golfentusiaster drømmer om å bygge golfbane i Orkland.

Gunnar Gabrielsen og Jørn Bjørnaas vil bygge regionens første golfbane ved foten av skianlegget i Knyken, men mener det er avgjørende at dugnadsgjengen er med på laget. Det er Avisa Sør- Trøndelag som skriver om denne herlige nyheten, og selv om det er langt fra drøm til virkelighet kan starten på en ny golfbane i Midt Norge være i gang.

Det er i dag over fem tusen golfspillere i Trøndelag. Totalt i fylket er det 14 golfbaner, men det nærmeste Gabrielsen, Bjørnaas og andre golfere med bostedsadresse i avisas fem kommuner, er Byneset golfklubb i Trondheim, og Austrått golfklubb i Ørland kommune.

– Det har vi lyst til å gjøre noe med. Det er en vill, men realistisk idé, sier de to ivrige golfspillerne til ST som begge bor i Orkland.

Drift, finansiering, navn på anlegget og navn på golfklubb har de ikke tenkt på ennå. Første post på programmet vil være å få området regulert som golfbane.

Området de viser ST, som de har tegna inn på kartet med GPS, er 227 mål stort. Det vil i så fall være nok til å bygge ni fullverdige hull på et område som er litt større enn det som utgjør den såkalte «syd-banen» på Byneset. Nitti prosent av området eies allerede av kommunen, og er regulert til idrettsformål.

– Den siste biten er tidligere dyrkamark. Vi har snakket med grunneieren, og han er positiv til planen, sier Bjørnaas.

Ganske raskt kom også Norges golfforbund (NGF) på banen. Etter å ha vært i kontakt med Gabrielsen og Bjørnaas engasjerte NGF banemesteren på Trondheim golfklubb, Alexander Berntsson, til å kikke på muligheten for å bygge en golfbane på det foreslåtte stedet. Etter å ha vært på befaring i slutten av august, har han levert sin rapport. Der står det blant annet:

– Det er ingen problem å få plass til to par 5-hull på mellom 400 til 500 meter, to par 3-hull på mellom 90 og 190 meter, og fem par 4-hull på mellom 230 og 400 meter. Man slipper å felle store mengder skog for å få gode vekstvilkår, og inngrep i miljøet blir ikke så stor. Området er veldig egnet for å bygge golfbane. Arealet er verken for flatt eller for kupert, skriver Berntsson.

Les hele saken hos Avisa Sør Trøndelag her

Kanskje du vil like disse også