Verdens beste trønder skal kåres

av Trøndergolf

24. og 25. juli blir norske golfproffer utfordret av lokale helter i kampen om 50 000 kroner.

– Premiesummen går ikke til beste proff, den går bare til vinneren. Om en amatør vinner, så settes pengene i et fond som kan brukes til å utvikle lokale golftalenter, eller noe sånt, sier Reidar Herre, daglig leder på Trondheim golfsenter til norskgolf.no.

Turneringa «Verdens bæste trønder» spilles over én runde på atten hull lørdag 25. juli. Startfeltet består av tolv inviterte spillere, der elleve er bekrefta. Dagen før spilles det pro-am, der flere små og store lokale kjendiser skal svinge seg.

Den kanskje største favoritten, er sylfersk norgesmester i matchplay. Elias Bertheussen er dessuten lommekjent på banen.

– Arrangøren har sett til spillerne, og funnet ut når det passer best for dem – ikke hva som passer arrangøren best. Hvis målet er å få med proffspillere så tenker jeg at det er best å starte i den enden. Reidar har hjulpet meg siden jeg var junior, så det handler om å gi litt tilbake til miljøet jeg har vokst opp i. Når det passer så bra inn i schedulen, så skulle det bare mangle at jeg stiller opp, sier Bertheussen.

– Hvem er den største «dark horsen»?

– Jeg holder Paul Blaikie som den største outsideren. Det er ingen som har hørt om ham, og han er faktisk en god golfspiller. Han har erfaring fra Sunshine tour i Sør-Afrika fra før han flytta til Trondheim. Han kan absolutt spille, og lengden på banen passer spillet hans bra.

Blant de inviterte deltagerne er både proffer, klubbmestere, midtnorske mestere, og vinner av Vårspretten 2007. (Foto: Erik Eikebrokk)

Sigurd Aune er klubbmester, og går «alltid» på 60-tallet. Mathias Nielsen er midtnorsk mester. Martin Ulseth har spilt på europatouren. Live Hope er Trøndelags beste kvinnelige golfspiller, og Lars Martin Berg skal nylig ha gått 72 hull på rad uten bogey på banen.

– Berg har spilt mange runder langt ned på 60-tallet. Han kan Sætra ut og inn, og han er nok helt sikkert den som har gått flest runder oppå her. Han er utrolig god til å spille så lite golf, sier Herre.

– Det som er kult, er at vi får sjekka hvem som er best i Trøndelag. Elitematchene (ukentlig turnering, journ.anm.) er ikke alvorlig nok, og klubbmesterskapene samler ikke alle de beste i Trøndelag siden vi er medlemmer i forskjellige klubber. Nå kommer alle til å gjøre sitt beste i samme turnering. Jeg mener at Berg og Blaikie er større favoritter enn Krogh, sier Bertheussen.

– Hva må til for å vinne?

– Jeg tror 64 slag er nok. Det er proffene som kan levere det, pluss Blaikie og Berg. Det er ingen andre som har 65 eller bedre i kroppen.

PS! Det er også i dag bekreftet at Kristoffer Reitan stiller i turneringen.

Kanskje du vil like disse også