Narvesen Tour 2020

av Trøndergolf

Narvesen Tour er åpne klubbturneringer i golf for barn og juniorer, og arrangeres av golfklubbene i hver region. Hver region har en koordinator som i samarbeid med klubbene setter opp en terminliste. Målet er å skape aktivitet blant barn og unge, og litt av grunntanken er å la barn møtes for å «konkurrere» i golf. Barn har en tendens til å bli stående mye på drivingrangen, eller på treningsfeltet, mens på Narvesen Tour skal vi ha de ut på golfbanen sammen med andre på samme nivå, og la de konkurrere litt på egne premisser.

-Alle jenter og gutter i alderen 6-19 år er velkommen til å delta på Narvesen Tour, uavhengig av tidligere turneringserfaring. Turneringene er derfor inndelt i ulike klasser etter kjønn, alder og ferdighetsnivå, og det er ulike spilleformer og banelengder tilpasset klassene, sier Rolf Karlsen, Narvesen Tour koordinator for Norges Golfforbund.

Rolf Karlsen, Narvesen Tour koordinator for NGF

-Narvesen Tour skal være en av møteplassene hvor spillere fra forskjellige klubber blir kjent med hverandre, konkurrerer mot hverandre og motiverer hverandre til å bli bedre golfspillere i et mestringsorientert miljø, sier Karlsen.

Fokus for alle regionale aktiviteter og konkurranser for barn, ungdom og juniorer er rekruttering – ivaretakelse og utvikling, uavhengig av kjønn, alder, nivå og ambisjoner, fra nybegynneren til elitespilleren. Regionale aktiviteter/konkurranser/turneringer koordineres av regionene og målet er å skape et bredt tilbud til alle kategorier spillere.

Målsettingen

Økt andel barn og unge i klubbene og økt andel juniorer som konkurrerer i turneringsspill på alle nivåer er ett av målene i golf-Norges virksomhetsplan for perioden 2020-2023, og her er Narvesen Tour et virkemiddel.

-I Trøndelag er det to klubber som skiller seg veldig ut når det kommer til barne- og ungdomsarbeid. Den ene er Trondheim som har drevet målrettet talentutvikling i mange år, og som til stadighet har vært representert på øverste Junior-nivå (Srixon Tour). Den andre er Stiklestad som i de siste årene har bygget opp en veldig fin gjeng rundt konseptet barn- og golf. I de andre klubbene er det heller glissent, forteller han og håper etterhvert at Narvesen Tour skal bli mer utbredt, også i Trøndelag.

Narvesen Tour bruker en regional golfbox, og der legges terminlisten ut. https://www.golfbox.no/app_livescoring/tour/?language=1044#/customer/873/schedule/2020/6907

Foreløpig er bare Stiklestad lagt ut, men flere kommer etterhvert.

Bekreftede datoer så langt er:

28 juni                Stiklestad Golfklubb
12 juli                  Byneset Golfklubb
14 aug                Stjørdal Golfklubb
16 aug                Røros Golfklubb (blir antagelig flyttet)
30 aug                Klæbu Golfklubb
05 sep                 Trondheim Golfklubb

Sjekk også ut Narvesen Tour på Facebook her

Kanskje du vil like disse også